Шлайфане на дървен материал

Шлайфане на дървесина се извършва на шлайфащи и калибровъчни машини, с които се получава максимална степен на гладкост по различните видове повърхнини. Степента на гладкост зависи от използваните абразивни материали, в зависимост от желанието на клиента и предназначението на продукта. Дървесината запазва изразителните си цветове, характерният контраст в цветовете или удивителните си несиметрични шарки.
Много материали не показват тайните си. Истинската им красота е скрита. Само едно професионално шлайфане прави очевидна тяхната същност.

Сушене на дървен материал
Просушаване на дървен материал

За да бъде използвана дървесината в мебелната промишленост е необходимо да бъде изсушавана. Това ние постигаме чрез прецизни сушилни камери, които качествено изсушават дървеният материал. Процеса на изсушаване се следи чрез автоматична система за контрол на температурата и влажността.
В нашите сушилни камери могат да бъдат изсушавани дървени материали от иглолистна и широколистна дървесина.

Рендосване на дървен материал
Четиристранно и двустранно рендосване на греди и дъски

С цел получаване на завършен вид дървения материал може да бъде рендосван надлъжно по своите стени , при което се получава гладки и успоредни повърхности. В зависимост от необходимостта това рендосване може да се осъществи по двете или четирите страни на обработваните елементи.

Фрезоване на дървен материал
Фрезоване на дървен материал

Фрезоването е операция, при която се обработват дървените елементи с цел постигане на гладка, праволинейна или криволинейна форма по надлъжните стени.
За да се получи крайният профил на ламперията, дюшемето, челните дъски, первазите, както и други дървени елементи с по-сложна форма е необходимо да преминат през фрезова машина.

Импрегниране с „Резистол“
Импрегниране на дървесината

Импрегнирането на дървесината е необходимо с цел да се предотврати нейното нападение от гъбни и насекомни вредители. Фирмата ни осъществява импрегниране чрез потапяне във вани с антисептик "Резистол", който е един от водещите препарати за предпазване на дървесината за дълъг период , в който тя няма да загуби своите физикомеханични свойства и зрителен ефект.
Препарата "Резистол" е безцветен на водна основа и след неговото изсъхване дървесината може да бъде допълнително оцветявана или лакирана в зависимост от изискванията на клиента.

Състаряване
Състаряване на дървесината

Състаряване на дървесината се извършва чрез специализирани за дейността машини, които отнемат част от повърхностния слой в зависимост от неговата твърдост. Получената повърхност наподобява дървесина стояла дълго време на атмосферни условия и изветрена от времето, при което е характерно съчетаване на вдлъбнати и изпъкнали годишни пръстени съответстващи на твърдата и меката дървесина, изградена при растежа на дървото.

Транспорт
Транспорта може да бъде осъществяван по един от следните начини:
1. Чрез наш товарен микробус, превозващ материали с тегло до 3 тона;
2. Чрез куриерска фирма 'Еконт' на материали с дължина до 4 метра;
3. Чрез товарни камиони, наемани от транспортни фирми с товароподемност до 22 тона.